3 ting du skal have styr på før din næste fest!

postits

Står du overfor din næste store fest, kan det være svært at overskue hvor man præcist skal starte. Der er mange grunde til at holde fest, og omhandler det fødselsdag, jubilæum eller blot en havefest kan der være mange bolde i luften. Denne artikel kan derfor hjælpe dig med at, at få et lidt bedre overblik før du kaster dig over planlægningen.

Gæstelisten

Som det første, bør du overveje hvem der skal med til festen. Skal det være en lille, intim affære eller er det den udvidede familie og alle vennerne? Skriv ned præcist hvem du vil invitere, og tag stilling til om deres børn og partnere også er inviteret. Især om festen er med eller uden børn, er vigtigt at tage stilling til tidligt. Det kan ændre stemningen og stilen af festen meget, og forældrene skal helst have det at vide hurtigt hvis de skal nå at finde nogen til at passe ungerne mens de er afsted.

Når du har fundet ud af hvem der skal med, så få sendt invitationerne afsted. De skal sendes som noget af det første, så du kan planlægge efter hvor mange der kommer.

Menuen

Når du har fået sendt invitationerne afsted, og svarene begynder at komme tilbage, kan du gå i gang med næste fase. Gæsterne kommer til at forvente, en eller anden form for mad blive serveret til festen. Med menuen kommer der dog også en masse overvejelser, og det er vigtigt at tænke på hvem der kommer – er der mange vegetarer, veganere eller nogen med allergier skal der selvfølgelig tages hensyn til dem. Hvis du har valgt et tema til festen, kan det også være at der dermed er nogle oplagte valg dertil. Er det stor havefest, kunne det eksempelvis være en god idé at hive grillen frem og et udvalg af kød og grøntsager man kan smide på.

Pynt op til festen

Har du styr på gæsterne og menuen, kan du nu starte på den sjove del – pynt! Hvis du ikke ved hvor du skal starte og slutte med pyntningen, kan du søge på internettet efter inspiration. Du kan også prøve at vælge et tema, som går igen. Det kan være en god rød tråd, som går igen gennem festen.

Holder du festen derhjemme eller et festlokale, skal du også tage stilling til selve bordpynten, som er en vigtig del hvis gæsterne sidder ved et bord det meste af festen.

Start med dugen – du kan overveje, om det skal være en stofdug eller papirdug. Begge er gode bud, men hvis du selv står for rengøringen efter papirdugen et meget praktisk valg hvis du ikke allerede ligger inde med mange slags duge, der passer til bordene og festen. Papirduge findes i mange farver, og kan derfor bruges til mange forskellige typer fester. Derudover er de nemme at hive af bordene efter festen, og du skal ikke bekymre dig om pletter. Se det store udvalg af papirduge her.

Det var de tre store – der vil altid være mere at bekymre sig om, men har du styr på de tre ting har du et godt udgangspunkt. God fest!