Afsætningsbordet

Selvom vinteren er godt og grundigt på vej, skal haven stadig tage sig godt ud. De essentielle lyskæder er måske allerede hængt op i træerne eller buskene, og du har sat en lille nisse ud på terrassen. Men så kommer svigermor med den fineste udendørs krukke, som hun har fyldt med mos, gran og små nisser med røde huer. Du føler dig så dårligt tilpas, da du må sætte den lille krukke på jorden, hvor den bare bliver endnu mindre. Frygt ikke! Selvom det er vinter, kan man faktisk godt finde sig et havebord.

Vinteridyl

Mange forbinder havemøbler med sommer, vin og blomsterdug, men i bund og grund opfylder haveborde blot den simple funktion, at de holder ting oppe i en vis højde, som enten gør dem synlige eller tilgængelige. Derfor kan et havebord også være et pyntebord, når det ikke længere er rosévin-sæson. Om det så er til svigermors opsats, risalamanden eller den hemmelige julegave, så er det altså praktisk med lidt ekstra bordplads. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilket type bord, du køber, hvis du har i tankerne at bruge det som pyntebord.

Overvejelser

Hvis det, du sætter på bordet, skal få den opmærksomhed, det måske fortjener, er det med at finde et bord, som ikke overskygger det. Altså, skal du have fat i et havebord, der ikke er alt for opsigtsvækkende eller altomsluttende. Hvis du har en lille altan, ville det måske være en god idé med et mindre bord til et hjørne, men hvis du har en stor terrasse, vil et småt bord højst sandsynligt se underligt ud. Det er med at afstemme bordets størrelse til det ”rum”, det skal bo i. Det gælder alle steder- også udenfor. Dertil, skal det være i holdbare materialer, som tåler frost, så det ikke ruster efter en vinter. Det skulle jo gerne være et bord til alle årets dekorationer.