Hvilke gulve er perfekte til børneværelser?

Der er flere faktorer, der har betydning for om et gulv er et godt valg til børneværelset, det kan du læse mere om her, hvor du også får et bud på hvilke flottegulve der er et særligt godt valg i børneværelset.

Måske er du som mange andre danskere vokset op i et børneværelse med gulvtæppe, en gulvtype som af flere årsager er et godt valg i børneværelset, der findes dog også flere andre gulvtyper, der er et oplagt valg til børneværelset.

Hvad der er dette rette gulv til dit barns værelse afhænger meget af, hvor gammel barnet er, da det har stor betydning for både hvor meget barnet vil opholde sig på gulvet og hvad gulvet vil blive udsat for.

Små børn tilbringer generelt rigtigt meget tid på gulvet og i kravlealderen vil en af de bløde gulvtyper være ideelle for barnet, da det er behageligt at kravle og sidde på. Samtidigt er et blødt gulv en fordel, når barnet skal lære at gå. Ikke mindst gulvtæpper er er fremragende gulv, når man skal lære at gå, da man ikke glider på tæpper og barnet derfor vil stå stabilt. Vælger du gulvtæpper på børneværelser kan du med fordel vælge et slidstærkt tæppe og så er det en god ide at holde udendørssko væk fra tæppet, da pletter kan være svære at slippe af med.

Andre bløde gulvtyper der er oplagte til børneværelset er kork, der er dejligt lunt og vinyl, som både findes i mange flotte farver og med tryk, der fremmer barnets lyst til at lege. Eksempelvis kan du få et vinylgulv med påtrykte veje og huse.

Til de lidt ældre børn er laminatgulve eller klikvinyler med træ- eller klinkelook et oplagt valg, da disse gulvtyper er slidstærke og nemme at rengøre.

Uanset hvilken gulvtype du vælger til børneværelset så skal du være opmærksom på at gulvet formentlig vil blive udsat for både en del slid og tabte genstande, så du kan med fordel vælge et gulv med en høj slidstyrke.