Kan ompolstring af stol altid svare sig?

Har du gjort dig tanker om at få ompolstret din stol? Men kan du ikke finde ud af, om det kan svare sig? I så fald er det naturligvis vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i det. Derimod er der en række ting, du bør tage op til overvejelse først.

Er du i tvivl om, hvad du bør tage højde for, når du overvejer dette, er du havnet det rette sted. Netop dette har du nemlig mulighed for at blive klogere på herunder. Derfor kan det sandsynligvis hjælpe dig med at træffe den rette beslutning.

Kan stolens værdi forsvare det?

Ikke alle stole er lige dyre. Det ændrer dog ikke på, at ompolstringen som regel koster det samme. Derfor skal du gøre op med dig selv, om stolens værdi kan forsvare det. Er det f.eks. en stol, du har købt til få hundrede kroner, er det næppe tilfældet.

Her er det dog vigtigt, at du ikke kun tænker økonomisk. Er det en stol, der har en stor sentimental værdi for dig, er det også noget, du skal inddrage i dine overvejelser. Det kan nemlig være nok til, at det kan svare sig at betale for en ompolstring af stol.

Er den slidt?

I de fleste tilfælde overvejer man at ompolstre en stol, hvis den er slidt. Er den ikke det, så bør du overveje, om ikke den kan leve lidt endnu, inden du gør noget ved det. Her er der ikke noget bestemt at gå ud fra, hvorfor det er en personlig vurdering.

Er det eksempelvis så slemt, at der er ved at gå hul på betrækket, er det måske en god idé at gøre noget ved det. Er den blot ved at vise en smule tegn på slitage, er det ikke sikkert, at det kan svare sig.

Har du brug for forandring?

Ikke alle gør sig tanker om at få nyt betræk på en eller flere stole, fordi de er slidte. Det kan også blot handle om, at man føler, at der er behov for, at der sker noget nyt i hjemmet.

Er det, hvad der gør, at du gør dig tanker om f.eks. at få nyt betræk på en lænestol? I så fald skal du gøre op med dig selv, om det kan klares på andre måder – f.eks. ved at flytte rundt. Kan det ikke det, skal du selv vurdere, om den ønskede forandring er værd at betale for.