Overvejer du at skifte dit vandvarmersystem ud? Dette er godt at vide

Hvis du har overvejet at begynde at spare penge på strømmen på den lange bane, når nu vi går ind i en koldere tid, kan det være en god idé at investere i en el vandvarmer. Der kan dog opstå en del spørgsmål, som kan være gode at få ud af verden, inden man går ud og køber et nyt system.

Godt at vide om el vandvarmere

Noget af det første, man skal finde ud af, er, om man overhovedet har plads til den. Det har de fleste heldigvis, da den fylder noget mindre end de fleste andre mulige vandvarmere. Det næste, som er rart at vide, er naturligvis, om det er noget man sparer penge på og i så fald hvor mange.

Med en standard gennemstrømsvandvarmer forbruger en familie med to børn, ca. 700 kW om året, hvilket må siges at ligge i den lave ende. Vandet bliver varmet op af nogle fjederformede varmelementer, som, når der bliver ledt strøm igennem, vil stå og vibrere en lille bitte smule. Det gør, at der ikke samler sig kalk på dem, og modstandsdygtigheden er længere. Samtidig gør det, at der ikke opstår legionella bakterier, fordi vandet ikke er stillestående.

Hvordan skal vandvarmeren indstilles?

Der er selvfølgelig frit valg, om hvor varmt vandet skal kunne blive, men da det ofte mest er til at tage bad i, er det sjældent, at man har brug for vand, der er varmere end 45 grader. På den måde skal man ikke bruge ekstra strøm på at varme vandet op for derefter at blande det med koldt vand, for at opnå den ønskede temperatur. Der er det smartere, at nøjes med de 45 grader og spare nogle kW. Lyder det spændende, er der mange gode forhandlere online, som lige nu har en skarp pris.