Derfor kan et støjhegn være løsningen for dig

Hvad enten du bor i et tætpakket villakvarter, eller du bor tæt på en motorvej, er der gode muligheder for at kunne afskærme støj, der kommer fra naboer eller fra biler på vejen. Støjhegn kan sikre dig et mere roligt udemiljø og øge kvaliteten af dit uderum uden forstyrrelser. Læs videre og bliv klogere på, hvad et støjhegn kan gøre for dig og din familie.

Hvordan fungerer et støjhegn?

Et støjhegn kan være produceret af flere forskellige materialer, men har det til fælles, at de har en midte, der absorberer støj, og robuste materialer på begge sider, som kan tåle forskellige vejrforhold. På denne måde vil det støj, der ellers vil trænge igennem, først trænge ind i hegnet, hvorefter det bliver absorberet af midten og til slut reflekteret tilbage, hvor støjen kommer fra. På denne måde bliver lyden standset, inden du når at opfatte det.

Hegnets effektivitet

Effektiviteten afhænger af forskellige parametre. I et villakvarter vil hegnet stå i husenes skel, men ellers er tommelfingerreglen, at støjhegnet skal stå så tæt på støjen som muligt for at have den mest optimale effekt. Det er essentielt, at støjhegnet er bygget fuldstændig tæt, da små revner og huller vil forringe effekten betydeligt. Et støjhegn med den rigtige højde, placering og tæthed vil kunne halvere det lydtryk, du bliver udsat for.

En bæredygtig løsning

Hvis du vælger et støjhegn baseret på en kombination af piletræ og stenuld, kan du få et godt og miljøbevidst produkt på samme tid. Hvis du vælger levende piletræ, vil træet ligeledes absorbere CO2, når det vokser i sommermånederne. Det er dermed en måde at tænke bæredygtighed ind i valget af støjhegn. Foruden ovenstående fordele skaber piletræ et flot æstetisk og simpelt udtryk, som mange vil synes om. Piletræ kan derfor være et godt og fornuftigt valg baseret på flere parametre.