Føl dig sikker med en nøgleboks med kode

Det er rigtig rart at have en nøgleboks med kode til din hoveddør. Derved har du nemlig altid en ekstranøgle til hoveddøren, hvis du glemmer eller mister din egen. Du kan også lukke familie og venner ind, når du ikke er hjemme ved at give dem adgang til nøgleboksen. Hvis din nøgleboks skal være så sikker som mulig, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Her er det perfekt at montere en nøgleboks

Selvom en godkendt nøgleboks med kode er sikker, er det ikke altid den bedste løsning at montere den lige ved siden af din hoveddør. Inden du går i gang med at montere din nøgleboks ifølge producentens anvisninger, bør du derfor overveje placeringen af den. 

Der findes mange forskellige sikre placeringer. Som udgangspunkt bør en nøgleboks være skjult, da det mindsker chancen for, at din bolig bliver et godt sted for tyve. Når du har fundet frem til et sted, du ønsker at montere nøgleboksen, bør du dog undersøge følgende, inden du tager den endelige beslutning:

  • Kan man se nøgleboksen fra vejen?
  • Sidder nøgleboksen tæt på døren?
  • Er nøgleboksen i øjenhøjde?

Er svaret ”ja” til blot et af spørgsmålene, har du endnu ikke fundet den rette placering.

Husk at ændre koden jævnligt

Når du modtager din nøgleboks med kode, skal du selv indstille koden. Det anbefales, at du efterfølgende ændrer koden med jævne mellemrum. Det sikrer, at der hele tiden er færrest mulige, der kender til koden, hvilket gør det mere trygt og sikkert for dig.