Guide: 3 ting du skal huske, når du vælger en lejebolig

Det kan være rigtigt svært at finde den rigtige lejebolig. Der er nemlig mange forskellige ting, man skal overveje. Du skal selvfølgelig huske de helt klassiske ting som eksempelvis en grundig kontrakt. Der er dog også en lang række andre ting, der er værd at huske, men som ofte forbliver glemt. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med 3 ting, du skal huske, når du vælger lejebolig. Det er lige netop de små ting, der kan være med til at gøre din hverdag i en lejebolig meget lettere!

Ekstranøgler er vigtige

Uanset om du bor i et stort, privatejet hus, eller en lille lejebolig, er ekstranøgler enormt vigtige. De er dog en smule vigtigere i en lejebolig – særligt i en lejlighed. Her er der sjældent mulighed for at komme ind i bygningen uden en nøgle. Du kan ikke blot kravle ind af et åbent vindue eller finde en nøgle under en potteplante. Derfor er det vigtigt, at du husker at få fat i en masse ekstranøgler til din lejebolig. Er uheldet ude, og du ikke har en ekstranøgle ved hånden, skal du kontakte en låsesmed. Vælg eksempelvis låsesmed haslev.

Navnet skal være på postkassen

Du tror måske, at du sagtens kan vente med at sætte dit navn på postkassen. Det er dog noget, der skal ordnes relativt hurtigt efter, du er flyttet ind i din lejebolig. Har du ikke navn på din postkasse, kan du risikere at misse vigtige regninger og beskeder. Uden navnet på postkassen kan postvæsenet nemlig nægte at levere både pakker og breve til dig. Har du ikke selv mulighed for at sætte navnet på din postkasse, skal du kontakte din vicevært hurtigst muligt, efter du er flyttet ind.

Undersøg dine muligheder for boligstøtte

Når du bor i en lejebolig, har du mulighed for at søge boligstøtte. Spørgsmålet er blot, hvor mange penge du egentlig kan få i boligstøtte. Der er desværre rigtigt mange, der endnu ikke ved, at de kan få boligstøtte, når de lejer en lejebolig. Med boligstøtte har du mulighed for at spare rigtigt mange penge om måneden, som du egentligt ville have brugt på husleje. Dit boligstøttebeløb afhænger af din månedlige indkomst samt lejlighedens placering og størrelse. Du kan undersøge dine muligheder for boligstøtte på Borger.dk. Det vigtigste her er, at du indtaster de rette oplysninger!