Hjælp dig selv til bedre søvn

Har du svært ved at sove om natten? Dårlig søvn påvirker hverdagen rigtig meget for mange mennesker, men næsten lige så mange tænker, at det bare er noget, man må leve med, og at der ikke er meget at gøre ved det. Måske du hører til den gruppe? I så fald skal du vide, at der er hjælp at hente. Du har måske prøvet at ændre dit søvnmønster? Det er nogle gange nok, men det er ikke alle, der kan nøjes med det.

Tyngdedyner kan forhåbentlig hjælpe dig til at finde ro om aftenen og natten. De findes i flere forskellige typer, der hver især vejer noget forskelligt. En tyngdedyne vil lægge sig tungt omkring dig, så din krop ikke automatisk vil flytte rundt på sig i søvne, ligesom det helt automatisk er med til at gøre dig mere afslappet, når du forsøger at falde i søvn om aftenen. Du bør i udgangspunktet vælge en dyne, der vejer hvad der svarer til 10 – 15 % af din kropsvægt.

Tyngdedyner er for alle

Tyngdedyner er ofte blevet brugt til folk, der generelt har svært ved at ligge stille og sove igennem en hel nat, men man behøver ikke have voldsomme udfordringer, før en tyngdedyne kan være en fordel – tyngdedyner kan bruges af alle, og mange fortæller, hvordan de får en dybere søvn af at bruge tyngdedynerne.

Tyngdedyner anbefales ofte til mennesker, der døjer med enten stress eller ADHD, hvor det at finde ro kan være noget nær umuligt. Her er flere forskellige aspekter, der spiller ind, og en tyngdedyne vil ikke automatisk løse alle udfordringerne – men den kan bestemt være med til at gøre, at man i hvert fald får nemmere ved at håndtere søvnen. Når først der er godt styr på søvnen, er det mange gange også nemmere at håndtere forskellige udfordringer, man møder i hverdagen.