Plaget af din eller din partners snorken? Få tips til, hvordan du kan slippe af med snorken

Der findes næsten intet værre end at blive forstyrret i sin søvn. Nattesøvnen er kroppens og hovedets restitutionstid, og er man plaget af dårlig nattesøvn, kan det gå ud over livskvaliteten, og derfor være skyld i frustrationer samt manglende overskud.

Skyldes den dårlige nattesøvn, at din partner snorker eller er din partner forstyrret af din snorken? Så læs med her, hvor du får nogle tips til, hvordan du kan bekæmpe den onde snorken.

Foregrib snorken

Der findes mange sider på internettet, der giver deres bud på, hvordan du kan løse snorkeproblemer. Dit snorkeproblem behøver altså ikke at være noget, der kræver et kirurgisk indgreb! En midlertidig løsning, som I måske allerede har set jer nødsaget til at benytte, er at sove i hver jeres rum om natten.

Hvis I ønsker at gå væk fra denne strategi, kan I starte med at anskaffe jer en sengekile. Kilen kan placeres i sengens hovedende. Den vil hæve hovedet nok til, at tungen ikke falder tilbage i munden. Det er nemlig vibrationerne, som tungen kan skabe i ganen, der kan medføre de høje snorkelyde.

Derudover kan frisk luft modvirke snorken, så derfor kan det være en god idé at lufte godt ud i soveværelset. Man vil også kunne finde bud på sprays, men sørg for at læse op på produkterne inden brug.

Søg lægehjælp

Måske lider din partner af søvnapnø, der kan komme til udtryk gennem en bestemt måde at snorke på. Uanset hvorledes du eller din partner kæmper med snorken, vil lægen kunne undersøge, hvad der er skyld i den høje snorken og evt. give jer nogle muligheder for, hvordan det kan løses.

Der findes en masse forskellige behandlingsmetoder for snorken. Der kan i nogle tilfælde foretages et kirurgisk indgreb, i andre tilfælde kan man få tilpasset en snorkeskinne hos tandlægen.