Dødsfald i familien? Sådan klarer I de praktiske ting

På et eller andet tidspunkt oplever alle familier, at en elsket person dør. Selv om det er en følelsesmæssigt vanskelig tid, er der også en masse praktiske spørgsmål, der skal tages op. For eksempel skal boet afvikles, og ejendommen skal tømmes. Desuden skal familien træffe foranstaltninger til begravelsen og håndtere eventuelle økonomiske spørgsmål, der måtte opstå. I sidste ende er døden en del af livet, og hvis man håndterer den på en praktisk og effektiv måde, kan det hjælpe familien til at komme videre. Når det kommer til bodelingen, så er de fleste familier på bar bund og har derfor brug for hjælp til at finde ud af det. Når et kommer til vejledning boopgørelse, er det nødvendigt at hyre en advokat, som kan stå for både rådgivning og vejledning, sådan så I kan få tingene afgjort på den bedste måde og få ro til at sørge.

Sådan finder i den rette advokat

Når en nærtstående person dør, kan det være en følelsesmæssigt overvældende tid. Ud over at håndtere din sorg skal du måske også tage dig af praktiske ting som f.eks. at arrangere begravelsen og håndtere den afdødes bo. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, får du her tre tips til at finde en god advokat, der kan rådgive dig om, hvad du skal gøre næste gang:

1. Spørg efter henvisninger fra folk, du har tillid til

Hvis du kender nogen, der for nylig har været igennem en lignende oplevelse, så spørg dem om anbefalinger. Dine naboer og dine kollegaer kan også være i stand til at pege dig i den rigtige retning, hvis din familie ikke kan hjælpe.

2. Brug internettet til at finde frem til de forskellige advokatfirmaer

Internettet kan hjælpe med at finde et firma som har advokater med erfaring indenfor dette område. Når du har samlet en liste over potentielle kandidater, kan du søge efter online anmeldelser for at få et indtryk af deres omdømme, priser og andres oplevelser med dem.

3. Arranger konsultationer med flere advokater

Når du har indsnævret din liste, skal du arrangere konsultationer med hver enkelt advokat for at få en fornemmelse af deres evner, og om du føler dig tryg ved at arbejde sammen med dem. Sørg for at spørge om deres erfaring med at behandle sager som din, og hvilke råd de ville give i din specifikke situation.