Vælg det rette tømmer til byggeprojektet

Skal du lave ny tagkonstruktion, må du ikke gå på akkord med kvaliteten af det træ, du bruger. Det tømmer, du bruger som spær, skal være stærkt nok til at holde taget oppe. Heldigvis er det nemt at finde træ med den rette styrke til sådan et projekt ved bare at lede efter træ, der bærer betegnelser som C18 og C24. Hvor C18-træ egner sig til lægter til underlag for tagsten, er C24-træ godt til spær.

Tænk også på træets udseende

Ønsker du at vide, hvilket tømmer du skal bruge til dit byggeprojekt? Så tag bare fat i en forhandler af brædder, lægter og spærtræ. Det kan også give mening at gøre, når det ikke som er vigtigt, hvor stærkt træet faktisk er – fx når du skal sætte et stakit op eller lægge et nyt gulv i et snedkerkøkken. For styrke til side er der også visuelle forskelle mellem brædder, som der gør nogle bedre end andre.

Hold øje med, om tømmer er CE-godkendt

Når du skal finde den rette forhandler af tømmer til dit bygge- eller renoveringsprojekt, så kan du ud over træets styrke og udseende også se efter visse ting hos forhandleren selv. Bl.a. så er det ret vigtigt, at forhandleren kun sælger CE-godkendt træ, hvilket vil sige, at tømmeret er godt til at blive markedsført inden for EU. Og som noget andet kan du skele til, hvor meget træ du mindst skal købe.

Hvor meget skal du mindst købe?

For mange forhandlere af tømmer kræver, at du mindst køber en vis mængde tømmer, når du vil handle hos dem. Nogle kræver måske, at du køber mere, end du skal bruge for at blive færdig med et projekt. Sammenlign derfor forhandlere af tømmer på, hvor lidt du kan slippe afsted med at købe.

Svært er det under alle omstændigheder ikke at finde det rette tømmer til jobbet.